Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο όμιλος MPIMPAS GROUP INVESTING με την παρούσα επιχειρηματική πρόταση αποσκοπεί στην αξιοποίηση όλων ανεξαιρέτως των εκτάσεων της ελληνικής επικράτειας. 


Είναι γνωστό, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες αγροτεμάχια, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπορούν ή δεν ξέρουν να τα εκμεταλλευτούν. Η χώρα δυστυχώς ή και ευτυχώς πρέπει να ενεργοποιήσει κάθε κύτταρο της για να βγει δυνατότερη από την κρίση και οι πολίτες της πρέπει να εξαντλήσουν κάθε πόρο που διαθέτει αυτός ο τόπος. Πιστεύουμε, πως η γεωργία είναι ένας παραγωγικός κλάδος με ισχυρό δυναμικό και πολλές δυνατότητες εξέλιξης. Αυτό έχει γίνει κατανοητό και οι δυσκολίες που εμφανίζονται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας έχουν στρέψει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στη γεωργία. Στο πλαίσιο αυτό ο ομιλός μας, προτείνει και υλοποιεί άμεσα προσοδοφόρα και στοχευμένα έργα, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της χώρας.

Ο Όμιλος μας προτείνει επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο αφορά τον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα την καλλιέργεια μανιταριών πλευρώτους σε εκτάση τουλάχιστον ενός 1 στρέμματος. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικερδή επένδυση,η οποία αποφέρει άμεσα και διαρκή κέρδη.


Ο όμιλος MPIMPAS GROUP INVESTING σας δημιουργεί επιχείρηση εναλλακτικών Βιολογικών καλλιεργειών με την μέθοδο MPIMPAS FARMING FRANCHISE. Καινοτομεί στον τομέα των Βιολογικών Καλλιεργειών με την μέθοδο Franchise, με σκοπό την δημιουργία κερδοφόρας επιχείρησης καλλιεργειών, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται να είστε ιδιοκτήτης αγροτικής έκτασης.

Έτσι, ακόμα και με ένα στρεμμα μισθωμένης ή ιδιόκτητης έκτασης, σας δημιουργούμε επιχείρηση παραγωγής μανιταριών με έσοδα τουλάχιστον 40.000€ κατ’ έτος.

Δεν εμπλέκεστε στο στάδιο επιλογής έκτασης, σύστασης εταιρείας, αδειοδοτήσεων, επιχορηγήσεων,επιδοτήσεων, διότι ειδικό επιστημονικό προσωπικό του ομίλου, επιμελείται όλων των ενεργειών με ταχύτατους ρυθμούς υλοποίησης.Επιπλέον,σας παρέχεται η δυνατότητα κατάλληλης εκπαίδευσης για την υποστήριξη του επενδυτικού σας σχεδίου από καταρτισμένο προσωπικό. Δυνατότητα προώθησης των παραγόμενων προϊοντωνστην Ελληνική αγορά και τις αγορές του εξωτερικού.

Δεν υπάρχει επιχειρηματικό ρίσκο διότι επενδύουμε στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί την μόνη ασφαλή επένδυση.

Πρόσφορο έδαφος για νέες  μονάδες

Η εγχώρια παραγωγή υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης στην Ελλάδα. Έτσι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης εμφανίζει η καλλιέργεια μανιταριών, εξαιτίας κυρίως του γεγονότος ότι η εγχώρια παραγωγή υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης στην Ελλάδα. Παρότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργεια μανιταριών στην Ελλάδα, εισάγουμε κάθε χρόνο χιλιάδες τόνους μανιταριών. Ο κύριος όγκος των εισαγωγών μανιταριών στην Ελλάδα προέρχεται από Πολωνία, Ολλανδία, Ισπανία και Ιταλία, ενώ από τις τρίτες χώρες ξεχωρίζουνη Κίνα, η Ταϊβάν και Τουρκία.

Ενώ η κατανάλωση μανιταριών στην Ελλάδα κινείται κάθε χρόνο στα επίπεδα των 11.000 τόνων, η εγχώρια παραγωγή σε ετήσια βάση ανέρχεται σε μόλις 3.000 τόνους.

Ωστόσο την τελευταία 5ετία, λόγω του υψηλού κόστους, η παραγωγή του λευκού μανιταριού (Agaricus) μειώνεται με αντίστοιχη αύξηση του μεριδίου των μανιταριών Pleurotus. Σήμερα η συνολική παραγωγή των μανιταριών ανέρχεται περίπου σε 3.000 τόνους ανά έτος. Η παραγωγή των ελληνικών μονάδων δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την εγχώρια ζήτηση, με συνέπεια την εισαγωγή 7.000-9.000 τόνων μανιταριών σε διάφορους τύπους επεξεργασίας και μορφές συσκευασίας. Με την παραγωγή ένα στρέμμα σε κάθε κύκλο καλλιέργειας πλευρώτους να φτάνει τους 10 τόνους μανιτάρια ο τζίρος φτάνει τις 40.000 ευρώ.

Συνεπώς, με την παραγωγή να αδυνατεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, είναι δεδομένη η ανάγκη νέων μονάδων με εξασφαλισμένη προοπτική οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου